Обраха 500 бона от "Баена" в Тополовград

Голямата сума била оставена в лесен за преодоляване метален шкаф

Регион

от Делян Аврамов 6786 прегледа 0

Обраха 500 бона от "Баена" в Тополовград

Половин милион лева бяха задигнати с взлом от офиса на едноличен търговец от Тополовград. От ОДМВР-Хасково потвърдиха застаналото, но отказаха за сега подробности заради течащото разследване на случая.
Източници от полицията обаче допълниха, че въпросната фирма е "Баена - Атанас Баев" ЕТ. Тя се занимава със селско и горско стопанство и разполага с богат автопарк от камиони и трактори.
Офисът на едноличния търговец се намирал на изхода на Тополовград край главния път за Елхово. Обирджиите проникнали в четвъртък вечерта срещу петък. Металният, шкаф, в който била солидната сума, е разбит. Полицията работи по няколко версии, една от тях е и, че в удара има намесен вътрешен човек.
"По-миналата сутрин мястото гъмжеше от полиция. Имаше и микробус с криминалисти от Хасково, които търсиха отпечатъци и други следи", разказаха хора от града.
Това е един от най-големите обири в региона. В началото на юни м.г. от трезора на пощата в Хасково бяха задигнати близо 2 млн. лв. По случая в ареста бяха оставени трима. В момента всички са на свобода с по-леки мерки за неотклонение.
507 000 лв. пък бяха задигнати от обменно бюро в центъра на Димитровград преди 10 г. Тогава крадците проникнаха през мазе, след като пробиха дупка в тавана му. После те срязаха сейф с оксижен и при изтеглянето си разпиляха червен пипер за заблуда на следовото куче./Марица

Коментари