Обмислят безплатно обучение за студентите по педагогика

Образование

от Екип на Марица 93 прегледа 0

Обмислят безплатно обучение за студентите по педагогика

Увеличаваме приема за педагози, увеличаваме финансирането за професионалните направления, свързани придобиване на педагогическа правоспособност, предоставяне на допълнителни стипендии. За догодина ще предложим и обучението за студентите по педагогика да бъде безплатно, тоест това ще бъде нещо като трета стипендия.
Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
Недостигът на кадри според министъра може да се компенсира с преквалифициране, опреснителен курс или въвеждащо обучение на хора, които са придобили педагогическа специалност, но не са работили или отдавна не са били в училище. Припомняме, че третото правителство на премиера Бойко Борисов обяви за ключов приоритет образованието в страната и увеличението на учителските заплати.
А иначе вчера министър Красимир Вълчев участва в дискусия, посветена на кадрово обезпечаване на българското образование, в столичното 18 СУ „Уилям Гладстон”. Форумът поставя акцент върху осигуряването на учителската професия с достатъчно подготвени и мотивирани специалисти, квалификацията на педагогическия персонал и възможностите за кариерно развитие. В дискусията участваха експерти, представители на синдикатите, академичните среди и неправителствения сектор./Марица

Коментари