Новият хит: Тристайна палатка с коридор за 500 лв.

Бизнес зона

от Калина Попиванова 449 прегледа 0

Новият хит: Тристайна палатка с коридор за 500 лв.

Къмпинг оборудването става все по-евтино и достъпно. Изкушените от летуването под звездите казват, че да си купиш нова палатка е като да си смениш жилището - изборът е изключително важен. А новите модели наистина приличат на апартаменти, а предимството е, че можеш да ги пренесеш навсякъде - на плажа, в гората или на фамилния имот, в който старата къща е рухнала.

В Пловдив се продават такива с по три стаи и коридор, допълнени от навес отпред. Тя е шестместна, но в спалните отделения могат да се съберат и по три деца, вместо две - зависи от възрастта. Самото преддверие е сравнително високо - в него може да стои изправен среден на ръст мъж. Палатката издържа на вятър до 50 км в час и е непромокаема. Има и дишаща система за свеж въздух. В сгънато състояние тежи 16 килограма и се побира в удобна опаковка с ремъци за носене. Проверена под душ при 200 мм вода/час/кв. м (тропически дъжд) и чрез полеви тест. Цялото семейно удоволствие е с две години гаранция и струва под 500 лева - 491 лева.

Същата марка палатка, но с две спални и малко по-малка площ излиза двойно по-евтино - 213 лева. За тези, които не държат на преддверието и напълно отделните стаи, се предлага и вариант за 4 души в две помещения, които са разположени едно зад друго. Тя струва едва 137 лева, а е със същата силна водоустойчивост и тествана на силен вятър. Моделът за двама с едно помещение и без преддверие излиза 90 лева.
Други по-атрактивни модели са тези за пълна тъмнина, които не пропускат слънчеви лъчи. Тъканта е разработена, за да осигурява и охлаждане, и лек сън, защото лъчите се отблъскват и материята не се загрява, а въздухът вътре остава по-студен. Триместният модел струва 154 лева. Има и такива за 4-ма души, едноместни и двуместни.

Коментари