Непушачка подлуди Андрей Слабаков

България

от Екип Марица 468 прегледа 0

Непушачка подлуди Андрей Слабаков

Голям скандал се разигра в ефира на Нова телевизия. Режисьорът Андрей Слабаков буквално полудя заради спора трябва ли да се разреши отново пушенето в заведенията. Изказване на вицепремиера Валери Симеонов отново разпали полемиката по темата.

Според него не трябва да се приемат закони, които се нарушават непрекъснато. Слабаков се разгневи от думите на д-р София Ангелова, специалист по белодробни болести, която е твърдо против да се пуши в заведенията.

"Аман от педераси, рецидивисти, цигани и непушачи. Ядем невиждани боклуци, всичко е ГМО, а вие ми говорите за цигари", изригна режисьорът, който е известен с това, че е заклет пушач.

"Държавите в Европа, където не се пуши в заведенията, се броят на пръсти. У нас тази идея се превърна в нещо несериозно - да се обяснява колко е вредно да се пуши, а да взимаш огромни пари от акцизи. Ако не пушим в заведението ще бъдем по-здрави ли? Ако съм в зала за пушачи не преча на никого. Това да държим жени на токчета през зимата по улицата ли нормално ли е?", попита като подивял Андрей Слабаков.

"Спрете автомобилите и спрете отровните храни, които ви продават", призова сценаристът. „Като лекар няма как да съм „за” връщането на пушенето в заведенията. Статистика на Евробарометър от 2014 г. доказа, че след закона за пълната забрана за тютюнопушенето има 3% спад на пушачите в България”, каза от своя страна д-р Ангелова.

По думите й това, че закон не се спазва не означава, че трябва да бъде отменен.

Тя смая всички с обяснението, че бил направен опит, който показал, че тютюневият дим е по-вреден от това, което излиза от ауспусите на колите. "Има два затворени гаража. В единия работи кола на празен ход, а в другия пушач изпушва три цигари една след друга. Доказано е, че гаражът с цигарите и с повече отровни вещества", каза докторката.

"Това е пълна глупост! Значи, като погледнете черния смог над София, да знаете, че е от мен, дето пуша на ъгъла", иронизира я Слабаков. Той обвини активистите портив пушенето, че взимат пари от чужди организации и по специално от църквата на Адвентистите. /Марица.бг

Коментари