„Неохим“ АД подава ръка на българските земеделци

Регион

от Eкип Марица 572 прегледа 0

 „Неохим“ АД подава ръка на българските земеделци

Като отговорна компания, която разбира затрудненията на земеделския сектор, „Неохим“ АД – Димитровград предприема мерки за временно намаляване на цената на амониевия нитрат. От ръководството са взели под внимание липсата на „свежи“ ресурси при производителите, забавянето в растежа на посевите в някои райони и пораженията, които нанесоха обилните дъждове в почти цялата страна.

Въпреки че субсидиите бяха изплатени навреме, ние разбираме, че земеделците имат значителни разходи. Разбираме техните притеснения, свързани с дейността им. Затова предлагаме да се възползват от отстъпката, която правим в момента и да закупят амониев нитрат за предстоящото пролетно торене. Искрено се надяваме по този начин да помогнем на всеки да извърши необходимото торене на посевите, коментираха от ръководството на „Неохим“.

До 7 май, когато традиционно трябва да приключи запасяването с минерални торове за предстоящата кампания, цената на амониевия нитрат, произведен от компанията ще бъде 365 лв. за тон. Предстои да бъдат подхранени с азот маслодаен и шарен слънчоглед, царевица за зърно и силажна, пролетен ечемик, овес, фуражен и градински грах, соя, фасул, леща, картофи, пипер, краставици, домати и картофи. Поради тази причина голяма част от земеделците ще имат нужда от значителни количества амониев нитрат. А предлагането на този качествен продукт на настоящата цена ечаст от политиката на компанията да подпомага земеделските производители в цялата страна.

„Неохим“ АД приканва всички заинтересовани да се свържат с търговския представител на компанията - „Евро Ферт“ АД и да заявят необходимите им количества до 7 май на телефон 0391 65 250.

Минералният тор е продукт, който е необходим на земеделските производители ежегодно. Надяваме се, че следващата година състоянието на земеделието в страната ще бъде далеч по-добро и производителите ще бъдат финансово стабилни. Сега обаче сме длъжни да проявим разбиране и да им подадем ръка в този труден момент, коментира Стефан Димитров, председател на Съвета на директорите на „Евро Ферт“ АД. Той обясни още, че цената на амониевия нитрат, която в момента компанията предлагаза единица азот, е далеч по-ниска отколкото NPK-та на българския пазар. Затова използването на изпитаната селитра е по-рентабилно за предстоящото торене.

С този жест „Неохим“ за пореден път доказва, че е добрите си намерения в подкрепа на сектора. Настоящата отстъпка е само пример за ролята на компанията за повишаване на добивите от селскостопанска продукция и ефективен принос към развитието на модерно земеделие в страната.