Над 5300 дружества от областта отчетоха корпоративните данъци

Хасково

от Екип Марица 333 прегледа 0

Над 5300 дружества от областта отчетоха корпоративните данъци

Всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване възниква след 31.12.2017 година, се подават единствено по електронен път, напомни Божана Илиева, пиар на офиса на НАП в Хасково. Това се отнася и за годишната декларация за облагане с корпоративни данъци за 2017 година, срокът за подаването, на която е 2 април, тъй като законовия срок 31 март е в събота. С тази декларация се подава и годишен отчет за дейността. В същия срок - 2 април, трябва да се плати и дължимия корпоративен данък, след приспадане на направените авансови вноски.
Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други варианти за плащане са чрез ПОС терминал, с пощенски запис или чрез интернет.
Над 5 300 дружества от областта вече са декларирали дължимите корпоративни данъци в офиса на НАП в Хасково. От там уточняват, че тази година се очакват по-малко на брой формуляри, тъй като фирмите, които не са извършвали дейност, вече не подават така наречените нулеви декларации.
Не подаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.
Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративен данък може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.

Коментари