Мъж и жена нападнаха охранител в училище, той се брани със спрей

Регион

от Делян Аврамов 380 прегледа 0

Мъж и жена нападнаха охранител в училище, той се брани със спрей

Роми, живеещи на семейни начала, нападнаха охранител в димитровградско училище. Пазачът бил удрян и съборен на земята, наложило се да използва лютив спрей срещу нападателите си.
За това си изпълнение 35-годишният Демир Маринов и 33-годишната му половинка Галя Ангелова са наказани по Указа за борба с дребното хулиганство с решение на Районния съд в Димитровград. Демир е глобен с 200 лв., а Галя със 150 лв.
Екшънът се разиграл в края на миналата седмица на входа на школото "Св. св. Кирил и Методий" в квартал "Черноконево". Демир и Галя опитали да влязат в класа на едно от децата си посред учебен час. Пазачът обяснил, че има изрична заповед на директора, че така не може. Поискал личните карти на двамата. Докато Маринов подавал своята, Галя опитала да влети през входа. Охранителят я дръпнал за дръжката на чантата, за да спре жената. Тя пък се обърнала и го одрала. Междувременно Демир повалил пазача на земята. За да се предпази, служителят извадил служебния си лютив спрей и напръскал нападателите си. Очевидци повикали полиция и на мястото бързо пристигнали патрулки с униформени.
Първоначално Маринов и Ангелова твърдели, че едва ли не те били нападнати от пазача, защото имал лично отношение към тях. След свидетелски показания, че е станало обратното, двамата признали вината си пред Темида. От съда потвърдиха пред "Хасковска Марица", че двамата няма да обжалват наказанията си пред окръжните магистрати./Марица

Коментари