Музиката е новото поприще на Любослав след 14 г. спортни танци

Ексцентричният младеж не гледа телевизия, защото после дълго страда, ако чуе лоша новина

Шоу

от Милена Лавчева 4137 прегледа 0

Рядко интелигентен, възпитан и надраснал възрастта си, 19-годишният Любослав Стоев от Хасково завършва през м.г. финансово-стопанската гимназия в града. Играе професионално спортни танци в продължение на 14 години. Сега иска да се занимава с поп и хип-хоп музика. Нищо по-естествено от това, предвид че и родителите му са известни изпълнители на народна музика. Любослав определя себе си като човек на изкуството. На пръв поглед това личи от външността му, дори в ежедневието. Перфектната визия на младежа събира погледите на околните. Тъй като подчертава някои черти на лицето си с лек грим и с ефектната си прическа, външността му събужда истински интерес както при нежния пол, така и от страна на мъжете. За него приятелите му казват, че когато Господ е раздавал красота и чар, той се е наредил няколко пъти на опашката. Ексцентричната външност на Любослав изцяло се припокрива с разбиранията, с душевния му мир и психологията за живота, която той изповядва. А тя е простичка: “Не ме интересува дали другите ме харесват или не, нито какво мислят. Важното е аз да се харесвам”.

Любослав СТОЕВ,
танцьор и певец
Интервю на
Милена ЛАВЧЕВА

- Любослав, вероятно съзнаваш, че атрактивната ти визия буди немалък интерес у хората? Логично изниква въпросът какъв човек си ти? Работиш ли, с какво се занимаваш?
- През м.г. завърших финансово-стопанската гимназия в Хасково, сега работя - нормална работа като всеки. В продължение на 14 години се занимавах със спортни танци професионално. И мога да кажа, че съм човек на изкуството.
- Откога се гримираш в ежедневието си, а не само за сцената?
- Това наскоро си мислехме с моята най-голяма приятелка и не можахме да се сетим. Може би от около две години. По принцип покрай танците от малък ми се налагаше да слагам грим, танцувам от 5-годишен. Когато излизам на сцената, по участия и състезания сценичният грим е задължителен.
- Деликатен грим, поставен с ювелирна точност, сам ли го правиш или ползваш професионалист?
- Абсолютно сам си правя всичко, което е по мене. Понякога и дрехите си правя сам. Сам се научих да гримирам от интернет, от клипчета. Младото поколение е такова - всичко можем да си намерим в интернет и не са необходими много средства човек да се научи да изглежда добре. Най-напред за свое собствено удоволствие, а също и да радва окото на хората. Ако човек сам не се харесва, няма как да бъде харесан от някой друг. Гледам да използвам само професионални продукти, защото са по-качествени. Човек се чувства винаги по-добре с маркова и по-скъпа козметика. В момента има момичета, които ми пишат и ме молят да ги гримирам. Поел съм ангажимент към няколко от тях да ги гримирам за бала им, за другарската им вечер. Гримирим също всичките ми приятелки, майка ми, сестра ми, всички искат да ги гримирам.
- А майка ти, баща ти, как се отнасят към твоята екстравагантна външност?
- Майка ми е много широко скроен човек и абсолютно никога не ми е правила проблеми, нито баща ми. И двамата са нормални хора, винаги са ме подкрепяли във всяко едно нещо, с което искам да се занимавам.
- А с какво искаш да се занимаваш?
- Занапред искам да се занимавам професионално с музика, по-специално в стиловете поп, хип-хоп и R&B. Обичам да пея. Говорил съм с композитор, който ще ми направи песента и текста. Имам вече готова песен. В тази посока ме осеняват идейки и си ги записвам.
- Не си ли мислил тогава да участваш в някой от многото музикални телевизионни конкурси?
- Не, не! Не искам да участвам в музикални конкурси. Много мои приятели, както и хора, които не ме познават лично ми пишат в социалните мрежи и ме карат да участвам в някакъв подобен конкурс. Което от една страна е хубаво, защото чрез тези формати придобиваш голяма популярност и много хора ти слушат музиката. Но това не е моето място. Защото аз не искам да ме поставят в граници, да ми казват как да пея, какво да пея. Имам изграден свой собствен стил, който смятам да поддържам занапред. Това е мечтата ми - да пея.
- А как мъжете реагират на визията ти?
- Различно. Има такива, които им харесва, има такива, на които не им харесва. Всъщност според мен на всички им харесва, но тези, на които не им харесва се правят, че не им харесва, защото така се чувстват един вид по-големи мъже. Но на мен това не ми пречи. Не е нужно всички да ме харесват, важното е аз да се харесвам. Аз живея живота за себе си, не за някой друг. Това е моят живот. Аз съм още твърде млад, но колкото по-рано го осъзнае човек това, живее много по-щастливо. Определено трябва да има граници, но не трябва да има притеснения как изглеждаш, как да се държиш. Ако някой иска да се държи зле - да се държи зле, това си е за него. В крайна сметка всичко, което правиш, го правиш за себе си, колкото и егоистично да звучи.
- И прическата ти е ексцентрична...
- Да, за нея ползвам двама фризьори. Единият само за подстригване, всъщност това е сестра ми, която има фризьорски салон, а друг фризьор за боядисването. Това лято смятам да се направя целия рус, но още си мисля.
- Много си на “ти” с модата, имаш поглед за красивото, естет си, мислил ли си да се реализираш като стилист например, гримьор?
- А, това сигурно е от зодията ми - Дева. С асцендент Везни, ако това има значение. Но не мисля да бъда стилист. Освен на себе си.
- А сега до теб има ли близък на сърцето ти човек?
- Не, нямам и не искам да имам. В момента съм абсолютно свободна душа и заета душа. Заета, защото се занимавам със себе си. Амбицирал съм се да постигна нещата, които искам да постигна, но абсолютно сам, без помощ от никого, защото така се чувствам най-щастлив. Фокусирал съм се върху музиката и ще вложа цялата си енергия там. Имам желание да уча музика, защото никога не съм ползвал музикален педагог. Родителите ми са музиканти, изпълнители на народна музика, казват се Румяна и Марин Стоеви и са част от оркестър “Хасково”. Свирят и пеят. За баща ми мога да кажа, че е един от най-добрите изпълнители на народни песни.
- Толкова много години си играл спортни танци, кой танц ти допада най-много?
- Обичам самбата, бразилски танц, с бърз ритъм, много инструменти. Това ми харесва. Също много обичам испанската музика. Навсякъде звучи такава, сега тя е хит. Няма как да не сте я чували.
- Не съм, по новините и публицистичните предавания не пускат музика.
- Аз не обичам новини. Нищо интересно не дават. Не съм гледал телевизия повече от година. Защото като пусна телевизора и винаги дават някой страдащ човек. А аз имам много силно чувство за емпатия, страдам заради видяното и чутото. Ако се е случило нещо гадно на някого, аз страдам и рева с него пет часа. После разсъждавам дълго време над това. Ако мога - давам съвети. Между другото аз винаги давам адекватни съвети, а на мен никой не ми дава такива, когато най-много имам нужда.

Коментари