Митничари заловиха близо 4 кг злато

Регион

от Екип Марица 577 прегледа 0

Контрабанда на близо 4 кг злато заловиха за два дни инспекторите на пункта Капитан Андреево. От Агенция "Митници" съобщиха, че в тези 3 случая са иззети общо 3.898 кила монети и бижута от скъпоценния метал.
Най-голямото количество - 2.184 кг златни монети са открити в "Мерцедес". В леката кола пътувало тричленно семейство. Английските граждани от турски произход заявили, че не пренасят стоки или валутни ценности за деклариране. Колата била селектирана за щателен контрол. Под една от предните седалките бил открит жълтият звонк. Според направената от вещо лице експертиза монетите са от 22-каратово злато 140 278 лева. Контрабандното имане е иззето и подлежи на отнемане в полза на държавата. По случая е образувано досъдебно производство.
При вторият случай били намерени 40 златни монети, гривни и колиета с общо тегло 370 грама. Те били скрити сред личните вещи на турски шофьор. Други 1.344 кг употребявани златни изделия с различна бижутерска проба били извадени от куфар на гастарбайтер, пътувал за Германия. Контрабандните златни изделия са задържани. Срещу нарушителите, немски граждани от турски произход, са съставени актове по Валутния закон./Марица

Коментари