Митничар отказа 500 евро рушвет, хвана 90 бона

Регион

от Екип Марица 2209 прегледа 0

Митничар отказа 500 евро рушвет, хвана 90 бона

Германец от турски произход е арестуван, след като попадна на неподкупен митничар на пункта Капитан Андреево, съобщиха от полицията.
27-годишният Бурак А. влязъл в страната ни от турския ГКПП Капъкуле с БМВ. Дежурният инспектор извършил проверка с рентген и забелязал съмнителен пакет. В този момент Бурак предложил на служителя 500 евро рушвет, за да се размине с щателния контрол. Митничарят обаче не се поблазнил и продължил с проверката. На мястото на резервната гума в багажника била открита торба с недекларирани 90 000 евро. Турчинът с немски паспорт е задържан в ареста на свиленградското районно управление. Срещу 27-годишния мъж е образувано досъдебно производство по две обвинения. Едното е за недеклариране на парични средства, а другото за предлагане на дар на длъжностно лице, за да не извърши задълженията си. "Предвиденото наказание по по-тежкото обвинение - за подкупа, е до 6 години решетки и глоба до 5000 лв. За пренасянето на недекларираната валута санкцията е до 5 г. затвор или глоба в размер на една пета от стойността на предмета на престъплението", коментираха юристи.
В момента пунктът Капитан Андреево се води на подчинение към Митница - Бургас. Така е от 11 януари 2016 г., след като в края на предходната управлението в Свиленград бе закрито с мотивите да се избягват корупционни схеми./Марица

Коментари