Минерални бани фул за празниците

Заети са всичките места за настаняване за Нова година

Регион

от Цанка Семерджиева 359 прегледа 0

Заети са всички хотели и къщи за гости в Минерални бани за новогодишните празници. Резервациите са направени още в края на лятото и началото на есента. Значителна част от хотелиерите разчитат на редовни посетители, които традиционно посрещат Нова година тук.

Повечето са за 2-3 нощувки, освен да празнуват, гостите ще се разходят, при подходящо време, по 6- те екопътеки, ще посетят терариума и закритите басейни.

46 на хотелите и къщите за гости в общината. Хубавото е, че места за настаняване вече работят не само в общинския център, а и в селата, като Брястово, Сусам и Сираково, коментира Гинка Тенчева, началник на отдел „Местни приходи” в общината. Всичките те разполагат с 876 места. Заетостта е доста висока през цялата годината, но предимно за петък, събота и неделя.

4 са закритите, басейни, които вероятно ще се окажат тесни на празнуващите Нова година. Много са хотелите, които предлагат вани с лечебна цел.

След години разруха, Минерални бани отново се появи на туристическата карта. Строят се нови хотели. Участваме на всички изложения в страната, както и в Турция, и Гърция. Така помагаме и на частния бизнес в общината, като го рекламиране, коментира Тенчева. Насочили сме и към потока от румънци към Маказа, бяхме на изложението в Русе, допълва тя.

Не само минералната вода с уникални качества е голямото богатство на курорта, а и красивата природа и забележителностите му. Търсим варианти да социализираме разкритата наскоро крепост Хасара, както и каменните феномени, като намерим средства на инфраструктура и транспорт.

В опит да се привлекат повече туристи, общината води преговори с Туристическите информационни центрове в региона, за да предложат общ пакет , който да предложат на туроператори и блогъри.

Коментари