Милош Земан: Политиката на Запада разруши Близкия изток

Какво да кажем за глупаци, които правят едни и същи грешки три пъти

Свят

от Екип Марица 800 прегледа 0

Милош Земан: Политиката на Запада разруши Близкия изток

В интервю за пражкото радио F1, цитирано от "Фокус", президентът на Чешката република Милош Земан заявява, че Западът разруши Близкия Изток.

"Западът невъобразимо разрушил Близкия Изток, нахлувайки в Ирак и Либия, а сега и в Сирия", казва той. Чешкият президент отбелязва, че нахлуването в Ирак било под предлог – наличие на оръжия за масово унищожение. Военната операция довела до многочислени човешки жертви.

Западът обаче не си направил никакви изводи и се намесил във вътрешните работи на Либия. Сега в тази страна няма правителство и през територията й минават хиляди мигранти към Европа.

Следа това западните държави се намесили в Сирия, където президентът Башар Асад се бори с ислямски екстремисти. Земан отбелязва, че Сирийската армия „натикала в ъгъла“ терористите и в страната бежанците започнали да се завръщат обратно.

„Интелигентът прави една грешка и после не повтаря. Човек с ниско ниво на интелигентност, по-скоро дебил, прави две грешки една след друга. Какво може да се каже за тези, които правят едни и същи грешки три пъти, за да не използвам неподходящ език, ще кажа, че това е глупост“, заявява Милош Земан, цитиран от осведомителните агенции. /Марица.бг

Коментари