Майката на Николай Банев обвинена и за катастрофа с ранен

Регион

от Делян Аврамов 277 прегледа 0

Майката на Николай Банев обвинена и за катастрофа с ранен

Майката на арестувания бизнесмен Николай Банев - Мария Банева, е привлечена като обвиняема от Районна прокуратура - Харманли за причиняване на катастрофа, в която пострада 20-годишен младеж.
Както вече "Хасковска Марица" писа, инцидентът станал на кръстовището между булевард "Цар Освободител“ и улица "Алеко Константинов“ на 2 юли м.г.. Там възрастната Банева шофирала своето "Ауди А6". Ннякогашната шефка на културата в окръжния народен съвет от края на 70-те години на миналия век не спряла и не е пропуснала движещия се по път с предимство "Фолксваген". Возилото управлявал пострадалият, тогава 19-годишен.
След удара фолксвагенът продължил движението си по улицата и се забил в пътна метална врата на къща и паркирано "Субару".
От сблъсъка младежът бе счупен шиен прешлен и контузия в десния глезен.
Обвинението срещу хасковлийката е за нанасяне на средна телесна повреда. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение "подписка“.
Предстои предявяване на материалите на страните по делото и внасяне в съда.
"При доказване на вината в съда санкцията по този член от НК е до 3 г. затвор или пробация", поясниха юристи.
Срещу Мария Банева има и друго обвинение от края на м.г. То е от Спецпрокуратурата, че участвала в организирана престъпна група, ръководена от сина й. По този случай наложената и мярка за отклонение е гаранция от 10 000 лв.

Николай Банев и съпругата му Евгения Баневи бяха оставени за постоянно в ареста за пране на пари за над 1 млрд. лв. с решение на Специализирания наказателен съд./Марица

Коментари