Красен Станчев: Чака ни добра година, но изпълнена с рискове

Бизнес зона

от Екип Марица 74 прегледа 0

Красен Станчев: Чака ни добра година, но изпълнена с рискове

Икономистът Красен Станчев коментира анализа на Института за пазарна икономика, според който до 18 май ще работим за държавата и обясни, че традицията е от 15 години, но важното за 2019-та е, че за разлика от последните 8 години, сега най-много ще се работи за правителството.

"Става дума за 138 дни. Това е доста по-различно от 2011 година, когато работихме 115 дни за правителството. Това е едната особеност на тази година", обясни Станчев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му другата особеност се крие във фрапантното разпределение на средства от правителството в последните дни на 2018 -а. Красен Станчев смята, че това ще се отрази края на тази или началото на следващата година.

Икономистът прогнозира и какво ще е нивото на чуждестранните инвестиции у нас. По думите на Красен Станчев тях ще ги има в секторите, които не зависят от държавата.

"Големите проекти от рода на Белене и Южен поток ще влошат средата за бизнес в България, защото ще намалят кредитния рейтинг на страната", обясни още той пред Bulgaria ON AIR.

Икономистът Красен Станчев заключи, че за българската икономика предстои добра година, но тя ще е изпълнена с много рискове.

Коментари