Край на баскетбола в Хасково

Заради натиск, заплахи и неетично поведение, клубът шампион напуска Държавното първенство

Спорт

от Михаил Михайлов 3738 прегледа 0


Шампионът и носител на купата на България за 2017 година - БК Хасково 2012 прекратява участие в Държавното първенство А група жени. С това се слага край и на проекта Хасково 2012, който донесе за пет години много успехи на града ни.


Считаме за недопустимо упражняването на натиск, отправянето на заплахи и неетичното поведение от страна на конкуренти, коментира спортният директор на клуба Станислава Станкова.


Благодарим на всички, които са подкрепяли под каквато и да е форма клуба. За нас е голяма гордост, че оправдахме доверието на феновете ни в Хасково, със спечелването на двата златни медала през 2017 година, коментира Станислава Станкова. Тя е уведомила федерацията, че решението е дълго обмисляно и окончателно.

Припомняме, че отборът с треньор Елена Станкова е актуален шампион и носител на купата на страната. Хасковлийки имат и една вицешампионска титла на България през 2016 година, и два пъти са носители на бронзовите медали - 2014 и 2015 година.
Тимът е и два пъти финалист за купата на страната - 2014 и 2015 година.
Президент на клуба е д-р Георги Гелов, изпълнителен директор Станислава Станкова, помощник треньор - Станислав Станков, физиотерапевт - Христо Чиликов.
Хасково 2012 играеше мачовете си в зала "Дружба" пред една от най-многобройните и верни публики в страната. Титулярните екипи на тима бяха бели потници и гащета. Екипът за гостуване на отбора беше червен.

Ето и последният състав на носителите на златен дубъл в женския баскетбол с номерата им:
5.Мария Жекова, 6.Зорница Костова, 7.Христианна Колева, 8. Мариела Чиликова, 9.Сара Димитрова, 10. Милена Томова, 11.Славея Драганова, 12. Вера Перостийска, 15.Цветомила Петрова, 20.Радослава Бъчварова, 21.Вили Крачолова, 23.Мелиса Аптула, 24.Даниела Димова, 31.Анна Римпова и 66.Катерина Рудева.

Припомняме, че преди три дни най-добрата състезателка на отбора Виолина Кочева премина изненадващо в един от основните му конкуренти за първото място - Берое Стара Загора. А този сезон под натиска на отборите на Монтана и Берое баскетболната федерация забрани участието на чуждестранни състезатели в шампионата ни, което беше целенасочен удар именно срещу шампионките от Хасково. Те разполагаха с най-добрите чужденки у нас в лицето на американката Челси Лий и бахамката Уолтия Рол./Хасковска Марица

Коментари