Коне отъпкаха и опоскаха новите лехи в „Орфей“

Хасково

от Цанка Семерджиева 340 прегледа 0

Само десетина дни след като бяха официално открити, злополучните нови придобивки в кв. „Орфей“ са отъпкани и опоскани от коне. Малко стадо от близката ромска махала спокойно тъпче и  пасе новозасятата зеленина под погледите на  почиващи в чудните беседки жители на квартала. 

Снимките са пуснати във Фейсбук, а кадрите отчайват хасковлии, че е възможно в тази част на града да се живее нормално, след като блоковете бяха санирани,  а пространствата около тях обновени. 

Всичко направено тук е на халос. Ако не го строшат хората от махалата, конете им ще го унищожат. Какво като има нови детски площадки, като по тях има животни и не мога да оставя детето да играе там, коментира тъжно жена от бл. 29. Имаме нови пейки, но едва ли ще останат дълго. Дървената част ще отиде в кюмбетата на махалата, металната – за скрап, допълва друга. 

Облагородяването на района е част от мащабен проект на общината за 3 млн. лв., с който ремонти се направиха и в други занемарени части на града. Още по време на строителството бяха строшени новите катерушки за над 30 000 лв., после бяха задигнати поливните системи и строителни материали. Наложи се изпълнителят да ги възстановява за своя сметка. 

Живеещите в района искат по- чести полицейски  патрули и видеонаблюдение. От полицията пък призовават да им сигнализират при всеки опит за нарушаване на обществения ред.