"Компас 1994" с куп медали от състезание

Спорт

от Екип Марица 20 прегледа 0

С 5 златни, 3 сребърни и 3 бронзови отличия се завърна от състезание в Старозагорско хасковският клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“.

В събота и неделя се проведоха два старта за Купа "Сърнена гора" по спортно ориентиране - средна и дълга дистанции в селата Богомилово и Борилово, разположени в полите на Средна гора.

В състезанието се включиха 200 състезатели от 24 клуба от страната. "Компас 1994" се представи с 12 състезатели в двудневната надпревара с трудни и разнообразни трасета.

С по два златни медала са Ванеса Бачварова в групата на 12-годишните момичета и Димитър Йорданов при 16-годишните момчета. И двамата са ученици от Математическата гимназия, което потвърждава определението за ориентирането, че е спорт по интелекта и физиката.

Другите призьори са Даниел Йорданов, който е едва 9-годишен, а победи батковците в класа на 12-годишните и спечели бронз и сребро. Дияна Яневавзе бронз при 14-годишните момичета, Николай Попов - 2 отличия -злато и сребро, а Делчо Йорданов - бронз при 40-годишните. Александра Тенева и Христина Дюлгерова при 12-годишните, Димчо Фарталев при 14-годишните и Николай Стилев при 50-годишните са в 10-ките и помогнаха за спечелването на купата за трето място отборно.

Коментари