Кой ще сложи край на тази наглост?

Хасково

от Цанка Семерджиева 269 прегледа 0

На фона на тежките катастрофи в региона и страната от последните дни, в Хасково пред очите на всички се правят груби нарушения, на които никой не реагира. Един от основните и най- натоварените булеварди в града – „Раковски“ се ползва за паркинг от години. Колони от автомобили има по цял ден пред магазините и заведението в горната част на булеварда, както и пред търговските обекти около бившата „Валентина“, почти на пъпа на центъра. Така е всеки ден, без изключение, на практика заето е половината платно на булеварда.

Тези нарушения са видими за целия град, няма как да са невидими за полицейските патрули, които всеки ден по няколко пъти минават по булеварда. Абсурдното е, че наказани няма. Защото ако имаше поне 3-4-ма, нямаше да е така.

Ако на централен булевард негласно е позволено паркирането, кое пречи шофьорите да оставят колите си по тротоари, в зелените площи и където им скимне? А щом безнаказано се паркира в нарушение, защо шофьор да не седне зад волана на 2- 3 ракии?

Безнаказаността е основната причина за пътните инциденти, всичко останало са маловажни подробности.

Коментари


Бул.Илинден да не е нещо по различно.. Че от целия булевард едва около 30% се използват 2те ленти по предназначение... останалите 70 като паркингщ

Отдавна е всеизвестно, че в България и в частност в Хасково държавните и общински институции не работят. Сужителите в КАТ, полиция, община стоят там само за заплата. От тях не чакайте нищо да предприемат. Питам се, докога гражданите на тази територия и община ще плащат данъци, а насреща няма да получават нищо. Най-добре тези институции да се закрият и да минем на самоуправление.