Катерим пеш до 6 етаж на Здравната каса в Хасково

Хасково

от Милена Лавчева 586 прегледа 0

От близо месец посетители на Здравната каса в Хасково, която се намира в комплекс „21 век” катерят пешком до 6-тия етаж на службата, сигнализираха ядосани граждани. Причината е, че панорамният асансьор на ведомството, добил известност в цялата страна не работи от доста време. Бележка, залепена на вратите на асансьора указва, че устройството не работи поради повреда. До 6 етаж на ведомството има втори асансьор от другия вход на Здравната касата, намиращ се в тунелчето при входа за нощния бар „Джой”. Но много хора не знаят него. На централния вход вчера липсваше табела с указание, че има втори асансьор от другата страна на сградата. Но пък бележката, че асансьорът е повреден стоеше залепена на вратите на елеватора.

За десетина минути доста хора с въздишка поеха по стълбите нагоре. Част от тях възрастни. Някои от посетителите на Здравната каса послушаха съвета ни и тръгнаха да търсят втория асансьор. Други отказаха да губят време в търсене на алтернативно повдигащо устройство и пак се запътиха към стълбите. От умора, пристигналите на 6 етаж клиенти на касата едва успяваха да си вземат дъх и да обяснят на човека на пропуска за какво са там.

Защо не работи асансьора от толкова дълго време се опитахме да разберем от директора на Здравната каса в Хасково д-р Павлина Куюмджиева. Оказа се, че тя бе на съвещание в столицата. Нейната секретарка обясни, че не е запозната с детайлите по аварията. Но беше убедена, че има поставена бележка на панорамния асансьор, която указва, че има втори от другия вход (който е почти неизвестен за гражданите). Слязохме заедно за да се убедим ня място, че бележка липсва. Следи от такава обаче имаше, но бе скъсана, видя екипът на вестника. Секретарката на д-р Куюмджиева обеща веднага да сложат табела.

Тъй като не успяхме да разговаряме с директора на Здравната каса в Хасково д-р Павлина Куюмджиева, оставяме възможността тя да изрази своя коментар по случая когато и както пожелае.

Коментари