Кака Снежка почетена с плакет от губернатора

Хасково

от Михаил Михайлов 430 прегледа 0

Почетният плакет на Областния управител се връчи днес на Хаджи Снежана Гарабед по повод 25 години благотворителна дейност. На 10 ноември 1993 година кака Снежка започва своята мисия на добротворство в Хасково и вече четвърт век не спира да помага на нуждаещите се. Тя казва, че не е религиозна, но след посещението си в Израел и светия град Йерусалим се почувствала все едно се е родила наново. Тогава се помолила пред иконата на свети Мина, за мъдрост от Бог какво да стори с живота си. Хаджийката сънувала същата вечер. че трябва да започне да помага на бедните, болните и изоставени деца в домовете, това и прави до ден днешен.

В благодарствения адрес на Областният управител на Хасково Станислав Дечев заявява:

"Уважаема госпожо Гарабед, за мен е чест да Ви поздравя по повод 25 години от началото на Вашата благотворителна дейност!

Вие сте институция, която работи по законите на човечността! С голямото си сърце и неизмерима доброта Вие успяхте да помогнете на стотици деца и хора в нужда. С нестихващата си енергия ангажирахте хиляди дарители от цяла България. Вашата благодеятелност, от една страна помогна на нуждаещите се, а от друга- научи всички ни да бъдем съпричастни и добри.

Уважаема госпожо Гарабед, с огромно признание и благодарност към Вашата благодеятелност ви изпращам моите искрени пожелания за здраве, несекваща енергия и удовлетвореност!

Благодаря ви, че ми предадохте най-ценния урок: „Богат е този, който дава!“ Честит празник!"

Хаджи Снежана Гарабет благодари за почетното отличие и призна, че то колкото я радва, толкова и я задължава. Тя посвети Почетния плакет на всички дарители, които през тези 25 години са й повярвали. „Защото без щедрите сърца на дарителите, моята мисия не би била възможна“, призна кака Снежка.

Благодетелката каза на губернатора, че ще му благодари с речта, която е казала, когато е станала почетен гражданин на Хасково на 8 септември 2007 година.

"Да бъдеш почетен гражданин на Хасково е, колкото престижно, толкова и задължаващо. Тази награда, която получих днес, не е само моя. Тя е на всички дарители, които през годините са давали своята лепта и ако тях ги нямаше, и мен нямаше да ме има тук сега."

Коментари