Йорданка Христова се влюби в Енрике от Хасково СНИМКИ

Данчето вечеря след концерта с Хаджи Снежана Гарабед

Хасково

от Михаил Михайлов 2644 прегледа 0

Голямата звезда на българската естрада Йорданка Христова се влюби в Енрике Диаз от Хасково. Осем годишният, дългокос красавец с екзотични черти, се качи на сцената в зала „Дружба” за да поднесе букет на звездата. Още там Христова възкликна „Господи, колко си красив” и го прегърна и целуна. „Флиртът” между дввамата продължи и в гримьорната и след концерта, когато момчето, заедно с майка си Екатерина Чуховска, се наредиха за снимки и автографи. Данчето веднага съзря малчугана и го извика при нея, като го запрегръща и разцелува. То й обясни, че баща му е кубинец. Това съвсем заплени изпълнителката, която обича до полуда кубинската култура и музика. Певицата разпита майката на Енрике, но се оказа, че тя въпреки че е ходила в Куба, не знае испански език. И двамата родители на момчето, което е второкласник в „ОУ „Иван Рилски” ,са танцьори, и то на латино танци. Данчето им обясни, че Куба е любимата й страна след България и има много приятел там. Ходила съм хиляди пъти в Куба, добави тя докато се снимаше за спомен с Енрике.

Любимката на няколко поколения българи певица Йорданка Христова препълни снощи хасковската спортна зала „Дружба“ за коледния си концерт.

В началото певицата заяви, че празнува 130-годишен юбилей, който включва личен 75- годишен и 55 г. на сцената. По този повод от началото на годината с концерти тя празнува и се сбогува със своите почитатели в страната и чужбина. „Докато съм на собствен ход и обща храна“, каша Христова преди да изпълни песента си „Юбилейна равносметка“.

Софиянката пя големите си хитове „Талисман”, най-популярната песен на Алла Погачова – „Милион червени рози”, латино хитове, като не престана да танцува и обикаля на сцената. Малко края певицата призна пред хасковлии, че харесва страшно много именитият им съгражданин тенисистът Григор Димитров. Много често ставам късно вечер да гледам мачовете на Гришо и му пожелавам успех през новата 2019 година, каза тя и му посвети най-новата си песен. Естествено финалния акорд бе даден от най-големия й хит „Ще продължавам да пея”, по музиката на Хосе Фелисияно. Това изпълнение изправи на крака над 1400–те зрители в залата, които пееха с пълно гърло песента. Естествено публиката поиска бис, а гранд дамата изпя още веднъж без съпровод последните два куплета от песента и бе изпратена с мощни ръкопляскания и викове „Браво Данче, обичаме те”.

Супер звездата на България и Куба изпълни повечето си хитове в продължилият над час и половина концерт. Тя поздрави и намиращата се на първия ред в залата авторка на част от песните й поетесата Евгения Гешева.

Певицата беше зарадвана от почитателите си с много цветя и подаръци. Един от тях Господин Георгиев й каза: „Ако има нещо по-голямо от щастието, ви го пожелавам него“. След концерта Йорданка Христова раздаде много картички и календари на своите почитатели. Същият Господин Георгиев беше много щастлив, че любимата му изпълнителка се е разписала на златния му пръстен и беше получил календар за 2019 г. с лика и.

Концертът се организира за празниците от община Хасково и бе подарък за гражданите му.

След като свърши с автографите звездата отиде на официална вечеря в един от елитните хасковски хотели на „Кенана”, където компания й правеха текстописката Евгения Гешева, мениджърът на турнето и Евгени Боянов и почетният гражданин на Хасково Хаджи Снежана Гарабед. Хаджийката сподели за „Марица”, че е останала приятно изненадана от топлото и човешко отношение на звездата към нея. Кака Снежка добави, че връзката между нея и Христова осъществила именно поетесата Гешева, с която преди много години хасковлийката ходила заедно в Япония. Естествено арменката не пропуснала да направи и подарък на Данчето и другите й колеги по маса, като уточни само, че армаганът и е включвал седем части.

Коментари