Йончева с нов сигнал за роднински поръчки на Делян Добрев

Делян Добрев отвърна, че ще съди Елена Йончева за набеждаване, ако се подпише под сигнала до прокуратурата

България

от Екип Марица 791 прегледа 0

Йончева с нов сигнал за роднински поръчки на Делян Добрев

БСП дава на прокуратурата сигнал за участие на депутата от ГЕРБ Делян Добрев в схеми за обществени поръчки, съобщи бТВ.

"Налице е усвояване на огромен обществен, общински ресурс от един роднински кръг. Днес внасяме в прокуратурата документи за спечели обществени поръчки за над 50 млн. лв. Това са група търговски дружества, свързани помежду си чрез акционери, съдружници и управители. В тези дружества пряко или чрез свързани лица участва зетят на Делян Добрев - г-н Гаргов", заяви Елена Йончева от трибуната в Народното събрание.

"Настояваме също така прокуратурата да извърши проверка за участието на г-н Добрев в дружества, свързани с офшорни компании. Прилагаме документи, които показват, че роднинските фирмите, които печелят огромни обществени поръчки в различни сектори в община Хасково, получават парични средства от офшорни компании. Прокуратурата да провери как са обезпечени тези заеми и произхода на средствата", каза още тя.

Делян Добрев отвърна на обвиненията на БСП, като заяви, че ако Елена Йончева не се уплаши и се подпише под сигнала до прокуратурата, ще я съди за набеждаване.

"Първо милионите бяха 100, а после станаха 50. накраяможе да станат и нула. Аз се радвам, че внасят този сигнал до прокуратурата, за да установи, че аз не съм свързано лице с фирмите, които се цитират. Нито пък съм възложител по смисъла на закона, за да съм в конфликт на интереси с който и да било", каза още той. /Марица.бг

Коментари