Измамник принуди дете да изхвърли бижутата на майка си

Полицията арестува по случая криминално проявения Стефан Стефанов от Хасково

Хасково

от Делян Аврамов 534 прегледа 0

Измамник принуди дете да изхвърли бижутата на майка си

Криминално проявеният хасковлия Стефан Стефанов е арестуван за участие в телефонна измама, съобщиха от полицията.
66-годишният мъж заблудил непълнолетната си жертва по схемата, че ще съдейства на полицията. Непознат мъж се свързал по телефона с момчето и му се представил за полицай. После мнимото ченге предупредило детето, че ще го потърсят телефонни измамници. "Ще те накарат да хвърлиш през терасата пари и накити. Изпълни исканията им, ние ги следим и ще ги арестуваме", гласяла инструкцията. Момчето чинно спазило указанията и пуснало през балкона на блока си на бул. "Раковски" 200 грама златни бижута, които били на майка му.
Впоследствие родителите на детето се свързали с истинските полицаи. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия криминалистите открили и закопчали съпричастния към измамата хасковлия. Мъжът, познат на органите на реда, признал за деянието си и е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
Запознати с досието на Стефан уточниха, че криминалните му прояви са за кражба и нанасяне на телесна повреда. Бил е и осъждан.
От полицията отново призоваха да не се подвеждаме от обаждания на мними ченгета. Истинските служители на реда не искат от хората пари за гаранции или операции по задържане на заподозрени измамници./Марица

Коментари