IT компания подари компютри на СУ „Неофит Рилски” в Харманли

Трима бивши възпитаници на школото продължават да мислят и помагат на града си

Регион

от Михаил Михайлов 1471 прегледа 0

IT компания подари компютри на СУ „Неофит Рилски” в Харманли

IT компания подари 32 компютъра на СУ "Неофит Рилски" в Харманли. Позиционираната в София компанията дарила както настолни компютри, така и лаптопи за нуждите на кабинетите по информатика в средното училище. Те са на стойност около 15 хиляди лева. Компютрите са пристигнали в СУ "Неофит Рилски" в Харманли на 10 ноември 2017 година.

VMware Bulgaria е сред най-големите IT инвеститори в България, в която работят 700 специалисти.

Идеята и организацията за дарението е на преподавателите по Информационни технологии в училището Тодор Славов, Анита Славова и Емануил Манолов - преподавател по английски език.

Надяваме се, че дарената техника ще помогне и на други ученици да започнат работа в такива иновативни компании. Възпитаници на това училище дори са били на посещение в централата на IT компанията в столицата. Там гимназистите са били запознати с изискванията за работа в тази сфера и предимствата, които носят високите технологии за развитието на страната ни.

В компанията работят трима ученици, завършили гимназията в Града на Белоногата, именно те са съдействали за реализацията на това мащабно дарение./Хасковска Марица

Коментари