Искат 2-ма служители за ремонти във всяко село

Предложението на "Да за Димитровград" ще се обсъжда на предстоящото заседание на ОбС

Регион

от Екип Марица 96 прегледа 0

Искат 2-ма служители за ремонти във всяко село

Във всяко от населените места на община Димитровград да бъдат назначени по двама души за извършване на текущи ремонтни дейности и поддръжка.Това предлага в докладна за предстоящото заседание на ОбС председателят на съветническа група на коалиция „Да за Димитровград“ Стефан Димитров.

Идеята е да бъдат осигурени 52 души, които да се грижат за приветливия вид на селата. В предложението е записано те да бъдат назначени в структурата на общинската администрация, откъдето да получават и трудовите си възнаграждения.

„През последните години в голяма част от населените места на общината не се прави почти нищо. Улиците са разбити. В някои от тях липсват, както и тротоари. Гробищните паркове са покрити с високи треви. Сградите на читалищата и кметствата имат нужда от ремонт. Пътят до редица села е затруднен заради окаяното състояние на пътната настилка. Липсват паркове. Но липсват и хора, защото не са им осигурени елементарни условия на живот, като канализация, достъп до чиста питейна вода и пр. Проблемите на малките населени места тук са много и не могат да бъдат решени за година или две. Достатъчно е обаче всяка година да се прави по малко, за да са доволни жителите им, за да се убедят, че някой мисли за тях и че не са забравени и от Бога.“, са част от мотивите на Стефан Димитров в докладната.

Като основание за внасянето на докладната се посочва тъжната статистика за обезлюдяване и изчезване на българските села, която е засегнала и област Хасково. Според Димитров, въпреки трудностите, малките населена места могат да бъдат възродени, ако им се осигурят елементарни удобства и приветлива среда.

„Бездействието ще прогони всички. Действията са важни, а не думите. Защото населението на Райново, например, където няма дори магазин, не се вълнува, че спортната зала в Димитровград е голяма и луксозна. Те живеят със собствените си проблеми, които остават нерешени.“, казва още в докладната Стефан Димитров.