Иранец крие 2.17 кила дрога в локум

Хасково

от Делян Аврамов 92 прегледа 0

2.17 кг хероин, скрити в кутии с локум, са заловени на пункта Капитан Андреево. По искане на прокуратурата на 51-годишен иранец, приносител на дрогата, Хасковският окръжен съд вече наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Това съобщиха от окръжното държавно обвинение в Хасково.

Наркотикът бил намерен в турски автобус, влязъл у нас от съседния ГКПП Капъкуле. Рейсът пътувал за Румъния. Инспектори от Главна дирекция "Митническо разузнаване" отклонили превозното средство за щателен контрол.

В автобуса имало 31 пътници. Сред тях бил и иранецът. Той декларирал, че пренася 3 кг тютюн за наргиле без акцизен бандерол. Тази стока била задържана, защото надвишавала нормите за безмитен внос. "При извършване на проверка на личния багаж на пътника, нашите служители намериха найлонова торба, пълна с кутии локум и баклава. В част от тях имаше 6 пакета с хероин", коментираха от Агенция "Митници". Общата стойност на задържаната дрога по цени на съдебната система е 130 200 лв.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Разследването продължава./Марица

Коментари


Ще го хванат ... като не ги е сложил в тиквички