Икономист и биолог станаха Фермери на Тракия 2018

агро

от Мария Петрова 133 прегледа 0

Икономист и биолог станаха Фермери на Тракия 2018

Виктор Илиев от с. Катуница и Олга Мантарова - Гълъбинова от с. Паталеница, са победители в раздел "Растениевъдство" и "Животновъдство" в престижния конкурс на вестник "Марица" Фермер на Тракия" 2018. Те и останалите отличени земеделски производители от областите Пловдив, Пазарджик и Хасково, бяха наградени тази вечер на тържествена церемония в ресторант "Амбасадор" на хотел "Рамада Тримонциум Пловдив".

Виктор Илиев е икономист по образование е и "виновникът" да се възроди производството на аспержи в България след 40 годишна забрана. Биологът Олга Мантарова - Гълъбинова произвежда бутиково краве сирене от собствена суровина.


Големите награди - почетни плакети, връчиха ректорът на Аграрен университет Пловдив проф. д-р Христина Янчева и Председателят на Селскoстопанска академия проф. д-р Васил Николов. Тържеството, което се проведе за 16.а поредна година, събра десетки фермери, агробизнесмени, държавни и частни институции от агросектора.

Церемонията се осъществи с подкрепата на "Евро Ферт" АД, МЕТРО, Аграрен университет Пловдив, "Агрион, "Порше Пловдив", ОББ и "Филип Морис България".

Подробности в приложение "Агро" във вторник

Коментари