Игрище със сезонно покритие правят в Димитровград

Регион

от Цанка Семерджиева 181 прегледа 0

Игрище със сезонно покритие правят в Димитровград

С още едно ново спортно съоръжение ще се сдобие Димитровград през тази година. Изграждането на мултифункционалното игрище за тенис и футбол с преместваемо сезонно покритие е заложено в бюджета на общината. С т.нар. балон, за да може да се ползва през цялата година, ще се сдобие спортен комплекс „Раковски”. Това ще даде възможност за целогодишна подготовка на тенисистите в града, сред които има големи таланти, които са принудени през зимата да търсят варианти в Хасково, Стара Загора и Пловдив.

Проектобюджетът на община Димитровград за 2019 г. е в размер на 37 688 317 лв. Инвестиционната програма е за 2 153 190 лв. Предвижда се тя да се реализира с 1 044 300 лв. от целева субсидия, 108 890 лв. от собствени средства на общината, част от които от постъпления от продажба на нефинансови активи и 1 000 000 лв. от други източници, включително банков кредит. Той е за изграждане на Интелигентна система за управление и мониторинг на уличното LED осветление. Проектът за модернизация на осветлението е от м.г. и ще продължи през тази.

Предвижда се още основен ремонт на улиците "Райко Даскалов", "Петър Парапанов” и на "Йорданка Николова".

В програмата са заложени и изграждане на нов водопровод и отклонения в селата с. Брод, с.Злато поле и с. Райново, както и основен ремонт на сградата на Детска градина 1 в с.Ябълково по проект „Красива България” към Министерство на труда и социалната политика.

Проектът за бюджет ще бъде представен на 10 т.м. от 17.30 часа в зала "Гроссето", където граждани и различни организации могат да се запознаят с него и да направят предложения.

Коментари