Идва много яка година за метъл феновете у нас

култура

от Цанка Семерджиева 55 прегледа 0

Новата 2019 г. се очертава много яка за рок и метъл феновете у нас, тъй като буквално ще откачат глави от концерти.

На 30 март в столицата идват Godsmack, след като концертът им за 2018 г. бе отложен.

Невероятният Лени Кравиц ще бъде у нас на 4 май в Арена Армеец.

Легендарната американска хард рок група Skid Row идват за първи концерт у нас. Той ще бъде на 7 юни следващата година в столичната зала "Универсиада",

Accept ще излязат за пореден път пред българска публика следващата година. Те идват за един специален концерт на 18 май в Античния театър в Пловдив, който ще бъде "запечатан" за поколенията на DVD. Германците ще излязат за пореден път пред българска публика, първият беше в далечната 1993-та.

На пловдивският фестивал Hills of Rock, който ще се проведе на Гребния канал между 28 и 30 юни идват Disturbed и Whitesnake с Дейвид Ковърдейл. И него ще го слушаме не за пръв път у нас.

Най- голямата новина обаче е за феновете на

американските траш метъл титани Slayer, който ще свирят в София на 11 юли. Шоуто е част от прощалното им “Final World Tour”, на което ще могат да се изкефят и българските фенове. Особено като се има предвид, че през януари Slayer съкрушиха почитателите си, обявявайки, че ще се оттеглят от сцената след мащабно прощално световно турне. Трашърите идват у на за 5. Път и винаги са удивени от родните си фенове. Пак ще е така[p1] .

Още една траш група очакват феновете. Testament идват у нас на 12 август и ще свирят в зала “Универсиада”. Това е тяхно второ гостуване в България след участието им в Каварна през 2006 година.

Дали не пропуснахме някоя от групите, които идват у нас през новата година? Вероятно. Важно е, че концерти ще има и 2019 ще бъди силна музикална година. Дано са ви пълни джобовете, за да може да посетите повечето от тях.Коментари