Хвърлилата пачки от балкона даде още 14 500 лв. на измамници

Регион

от Екип Марица 331 прегледа 0

Хвърлилата пачки от балкона даде още 14 500 лв. на измамници

С още 14 500 лева се раздели 83-годишната димитровградчанка, която преди 2 дни хвърли на телефонни измамници през терасата си 4000 долара и 1000 лв., съобщиха от полицията.
Пак по схемата за "съдействие на МВР" възрастната жена събрала солидната сума в торбичка и според инструкциите на мним криминалист се разходила с автобус до Хасково. Пачките тя оставила на автобусна спирка на бул. "Съединение", близо до болницата.
Мошениците усетили, че пенсионерката разполага с още пари. Те продължили да й звънят по мобилния телефон с молба да им "съдейства“. Жената отишла в банка и опитала да изтегли още 8000 лева. След сигнал от служителите до районното управление истинските полицаи успели да спасят поне влога на старицата..
"Съветваме гражданите да не се доверяват само на телефонни обаждания. Колкото и логично и убедително да им звучат. Доверието в полицейската институция води до готовността на възрастните хора да бъдат полезни. В това си желание те попадат в измамен сценарий, при който са ощетени с различни суми. Преди да предприемат оставяне или хвърляне на пари през терасите, нека се посъветват с районния си инспектор или да позвънят на тел.112", апелираха за пореден път от ОДМВР-Хасково./Марица

Коментари