ХК Хасково в леката предварителна група за Купата на България

Жребият се смили над 19-годишните ни девойки за турнира в Горна Оряховица

Спорт

от Веселин Тонев 1232 прегледа 0

ХК Хасково в леката предварителна група за Купата на България

Веселин ТОНЕВ,Марица

В по-леката предварителна група “Б” запрати девойките на ХК Хасково до 19 години жребият за предстоящия турнир по хандбал за Купата на България и БФХ. Тридневната надпревара ще се състои от петък до неделя в Горна Оряховица. Съперници на състезателките на треньорката Ирина Миладинова са: домакините от Раховец (Горна Оряховица), Шумен 98 и Панагюрище. Група “А” пък събра фаворитите: Бъки (Габрово), Етър (Велико Търново), Ники спорт (Сливница) и Васил Левски (Нови Пазар).
“Веднъж и нас да пожали жребия. Все се налага да играем с най-добрите в последно време. Това стана защото жребият не бе дирижиран. Ще се надявам да попаднем между първите четири на турнира. Имаме проблем с контузията на голмайсторката на отбора Маринела Панайотова, която още лекува коляното си. Ще минем консултация при д-р Димитър Павлов в ортопедия и след това ще решим за нея”. Това коментира за haskovo.marica.bg, президентът на Хасково Марияна Стаматова.
Както стана ясно, участниците в тази възрастова група - родени (2000-2001) ще бъдат наблюдавани на живо от новия селекционер на националния отбор, на който предстои участие на Европейско първенство по хандбал от 13 до 20 август 2017-а в Скопие. В “Македонската” група ще бъдат 5 отбора. От състава на Хасково националки са Маринела Панайотова, Християна Петрова и Василена Шомова.
“Притеснява ме времето и дали ще можем да идем нормално до Горна Оряховица. Прогнозите са лоши, че ще вали до четвъртък. Федерацията няма допълнителни дати да отлага турнира”, допълни още Стаматова./Марица

Коментари