Хероинът за 18.74 млн. пътувал за Пловдив

Съдът остави в килията двамата арестувани, известен е и подбудителят им в Иран

Регион

от Делян Аврамов 535 прегледа 0

Арестуваните за трафик на хероин за 18 744 700 лв. иранец и турчин остават в следствената килия. Хасковският окръжен съд наложи днес най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 37-годишния тираджия Сеидмохамадхас Рамазани и на 30-годишния Селман Йоздемир.

Както вече писахме, 288,380 кг дрога бе открита на ГКПП Капитан Андреево в шофирания от иранеца Рамазани тир. Пратката била натоварена в Иран и трябвало да стигне до Пловдив. Наркотикът бил скрит в машина за боядисване с оборудване, състояща се от две части, поставени в дървени каси. Товарът бил документално оформени като колети от Иран до Пловдив. По-голямата дървена каса съдържала самата камера за боядисване. След демонтирането на метална ламарина в пода на ​машината ​имало мно​го квадратни керамични плочи, залепени върху цялата долна вътрешна част към металната конструкция на камерата. ​Те били залепени и върху цялата горна вътрешна част към металната конструкция на ​машината. При демонтирането им във всяка една от плочите имало общо 144 пакети с хероин.

След задържането на тираджията била проведена акция на ГДБОП, в която е арестуван и турският гражданин Йоздемир. Според запознати със случая той бил от т.нар. ескорт на стоката. Поддържал връзка с шофьора само по телефона без да имали визуален контакт и да се познават.

Източници на "Марица" допълниха, че е известен и трети съучастник на двамата. Той е Неджет Арслан. Считан е за подбудител и организатор на трафика, но не е арестуван, защото е в Иран.

"Невинен съм. За първи път заставам пред съд" , заяви в залата Сеидмохамадхас. Селман пък не каза нищо. Ако бъдат признати за виновни, те могат да лежат зад решетките от 15 до 20 г. и да отнесат глоби между 200 000 и 300 000 лв./Марица

Коментари