Хеликоптер в готовност срещу огъня в Любеново

Предстоят критични часове заради вятъра и покачването на температурите

Хасково

от Цанка Семерджиева 129 прегледа 0

Пожарът между хасковските села Любеново, Брягово и Родопи е локализиран. Екипи на противопожарната служба от Хасково, на военните от хасковското формирование, служители на Държавно горско стопанство и доброволци от трите села продължават да работят по потушаването на огъня. На място има противопожарна и тежкотоварна техника, близо сто души участват в работата по гасенето на огнищата в силно пресечената и на места недостъпна местност. Това докладва директорът на Областната противопожарна служба комисар Николай Вълчев на главен комисар Николай Николов и на областния управител Станислав Дечев. Днес по обяд оперативният щаб, който координира работата по гасене на пожара, проведе оперативка в Любеново.
Общо 8 хиляди декара площ обхванаха пламъците до сега. От тях 4 300 декара са от горския фонд. Пожарът е приземен, което означава, че горите не са унищожени напълно, обясниха огнеборците.
Предстоят критичните часове днес след обяд, когато температурите се повишават и вятърът се усилва. Ако ситуацията се усложни, има готовност в гасенето да се включи и хеликоптер, информираха от временния щаб в с.Любеново.
 

Коментари