Хасковлии: Къде са ни часовниците?

Хасково

от Михаил Михайлов 232 прегледа 0

От повече от два месеца не работи часовникът, който отчиташе и радиационния фон в центъра на Хасково. Той е разположен на северната страна на сградата на общината. Хасковлии се питат и защо от много време липсва и един от часовниците на Старата часовникова кула на площад "Атлантически".

Гражданинът Стефан Николов недоволства, че от повече от два месеца не може да следи радиационния фон и замърсяването в града, а страда от астма и това е важно за него. Подкрепя го и Мюмюн Юмер, който казва, че редовно е следял, колко градуса е и каква е замърсеността на въздуха от часовникът на общината.

Припомняме, че часовникът от североизточната страна на часовниковата кула, редовно изоставаше от другите два от другите и страни и често показваше доста грешен час. Той е британски и от общината обясниха, че ще бъде даден на специален майстор, който да го поправи извън Хасково.

Гражданите обаче недоволстват и искат час по-скоро времемерите да заработят и да виждат какъв е радиационния фон поне в центъра на областния град. Наличието на повече часовници с термометри в града ще повиши и рейтинга на Хасково в класацията "Най-добър град за живеене", защото е един от критериите за оценка в нея, добавиха хасковлии.

От пресцентъра на общината отговориха, че вече са изпратили запитване към фирмата производител на часовника, който отчита и радиационния фон и очакват отговор. За този на часовниковата кула отговаряли пък от Туристическия информационен център.

Коментари