Гуспата изложи творби от преди 30 години в столична галерия

култура

от Анжелина Янева 101 прегледа 0

Гуспата изложи творби от преди 30 години в столична галерия

Скулпторът от Хасково Господин Тенев- Гуспата представи своята първа самостоятелна изложба в софийската галерия “Минерва”. Тя ще остане на разположение на любителите изкуството до средата на март.

Експозицията бе открита от мениджъра на галерията Уляна Делимаринова, която представи известния хасковски скулптор на софийската публика и гостите. Изложбата се състои от 18 малки пластики в метал, изработени през годините от Гуспата. Показал съм неща, които съм направил още преди 30 години, каза авторът. Най- новите са от преди 3 месеца, добави той.

Към момента той не планува да изложи творбите си в галерия в Хасково или друг град. Сподели, че ако бъде поканен, вероятно ще приеме и ще подреди експозицията.

Ценители на изкуството има навсякъде. Безпаричието у българина обаче прави откупките на творби сложни, коментира известният хасковски скулптор.

Припомняме, че част от неговите рожби са “Хасковски Каунъ” на площад “Атлантически” в Града на Богородица и прословутата статуя на Баба Яга, която бе премахната от стълба пред общината след изборите за кмет преди повече от три години. Гуспата е автор още на “Българският Икар”, известен като Паметник на Завистта на площад “Свобода”.

Коментари