Гришо остава №5, без промени на върха

Спорт

от Веселин Тонев 415 прегледа 0

Гришо остава №5, без промени на върха

ПАРИЖ
Григор Димитров очаквано запазва петата си позиция в световната ранглиста през новата седмица. Гришо разполага с актив от 4 635 точки и изостава с малко под 300 точки след четвъртия Александър Зверев. На малко под 200 точки зад хасковлията пък се намира Хуан Мартин дел Потро. Българинът има добри перспективи, тъй като няма много точки за защитаване по време на сезона на клей, но определено има какво да брани във втората част на сезона.
Водач в ранглистата е Рафаел Надал с актив от 8 770 точки, а втори е Роджър Федерер с точно 100 точки по-малко. В сезона на клей Рафа ще има тежката задача да защити много точки, тъй като направи фурор преди 12 месеца. В същото време, подобно на миналата година, Федерер ще почива чак до мачовете на трева. Трети в ранглистата е Марин Чилич, а след Зверев, Димитров и Дел Потро, Топ 10 допълват Доминик Тийм, Кевин Андерсън, Джон Иснър и Давид Гофен, като при всички няма промяна спрямо класирането им преди седмица.

Най-интересен за нас е дебютът на Григор Димитров през този сезон в Монако, като българинът днес ще излезе за мача си на двойки с Давид Гофен, а техни съперници ще бъдат французите Адриан Манарино и Фабрис Мартин.

Коментари