Григор идва на церемонията за Спортист на Хасково!

Тенис звездата пристига на 20 декември, след като ден по-рано получава Спортния “Икар” за световно постижение в София

Спорт

от Веселин Тонев 697 прегледа 0

Григор идва на церемонията за Спортист на Хасково!

ХАСКОВО

Има голяма вероятност най-известната спортна звезда на България в света на тениса през последните няколко сезона Григор Димитров да присъства лично на тържеството за избиране на Спортист на Хасково за 2017-а година. Без съмнение тенисистът, който бе картотекиран като №1 в родния си клуб Хасково 2015 е най-изявеният лидер за приза и през тази година. Както неведнъж писахме, световният №3 няколко години поред бе неглижиран от подобен род класации в града на Богородица, с мотивите, че се състезавал от името на друг клуб. Това обаче е поправено, звездата вече е и Почетен гражданин на Хасково, а посрещането му през април на родна земя бе наистина грандиозно.

“Ако Григор присъства на церемонията, това ще бъде чудесно. Ще засвидетелства още веднъж своята любов към родния град и ще зарадва спортната общественост”, коментираха от общината.

Поводът да очакваме Гришо на награждаването в зала “Хасково” е, че ден по-рано той трябва да получи Спортния "Икар" за постижение на годината в Националната галерия “Двореца” в София. През 2014-а хасковлията грабна ценния приз, когато за първи път влезе в Топ 10 на световния тенис и се класира за полуфинал на Уимбълдън.
Организаторите се надяват да осигурят присъствието на българина на церемонията. Той е безспорен победител в класацията, след страхотния сезон, който имаше. Очаква си Григор да бъде избран и за Спортист №1 на България за 2017-а година./Марица

Коментари