Гимназисти оглавиха съда, джуркаха дела

Хасково

от Екип Марица 504 прегледа 0

Учениците Виктория Иванова и Иван Иванов от 11 клас в Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен ІІ " станаха днес за ден председатели съответно на Хасковския окръжен и Хасковския районен съд. Двамата разпределиха публично предстоящи наказателни дела чрез системата за случаен подбор. Това стана с помощта на зам.-шефката на Районен съд - Хасково Даниела Николова.
Инициативата се проведе в Деня на Българската Конституция и професионален празник на българските юристи и съдебни служители - 16 април. На тази дата за поредна година се организира провеждането на Ден на отворените врати.
Преди да видят как се разпределят делата, съучениците на Виктория и Иван бяха разходени из кулоарите на палатите, за да видят къде са деловодствата и съдебните зали.
Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен ІІ " - Хасково е партньор в образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“./Марица

Коментари