Георги Станков: не съм убиец, не живея в "Лозенец"

Хасково

от Екип Марица 202 прегледа 0

Георги Станков: не съм убиец, не живея в "Лозенец"

Не живея в столичния кв. „Лозенец”, а в кв.„Красно село”, не на третия, а на седмия етаж, нямам пушка и каквото и да е друго оръжие. Това написа във фейсбук хасковският депутат от ГЕРБ Георги Станков, който стана жертва на фалшива новина, че стреля по кучета от софийското си жилище.

„Преди няколко дни станах обект на поредната гнусна атака. Някаква напълно неизвестна дама, която не познавам и тя също не ме познава, ме нарича убиец и разпространява в социалните мрежи, а от там и в някои информационни сайтове, гнусни лъжи.

Аз не съм ловец. Нямам пушка и каквото и да е друго оръжие, но тя ме „видяла” как съм се „скрил след първия изстрел”…

И следват куп лъжи, инсинуации, внушения и една креслива молба за разпространение на този пасквил в социалната мрежа…Предизвикват се очаквано хиляди коментари на излъгани хора, които са потресени от тази „история”.

Ще ви призная- бях шокиран, когато разбрах, че съм стрелял по кучета?! Но още по-потресен се почувствах, когато видях как непознати хора издават присъди с лека ръка, без да се интересуват от най-важното – истината. Това е чудовищна манипулация, чийто „режисьор” явно има определена цел. И тази цел не е защита на животните”, написа депутатът.

„Месеци наред търпях клевети, лъжи, медийна атака и дори съобщения със заплахи. До сега на всички тези мерзавци съм отговарял с мълчание. Гледах ги как се гърчат да измислят лъжа след лъжа, да пускат фалшиви новини и приклекналите пред тях медии да ги разпространяват. Но сега, когато ме засегнаха по една от най-чувствителните за мен теми- грижата за животните, когато ме нарекоха убиец и подлъгаха хиляди хора с лъжата си, сега вече съм длъжен пред себе си да им потърся отговорност.

Аз вярвам на правосъдието! Там ще потърся правата си”, заявява още депутатът.