Георги Пеев с призив: „Да помогнем на Адриана”

Хасковлията бе награден от кмета Добри Беливанов със знамето на града и кристален плакет

Хасково

от Веселин Тонев 517 прегледа 0

Георги Пеев с призив: „Да помогнем на Адриана”

Бившият главен редактор на “Хасковска Марица” и настоящ общински съветник Георги Пеев получи поредното си признание в областта на спорта. Днес хасковлията бе награден от кмета Добри Беливанов със знамето на Хасково и кристален плакет със символа на града статуята на Света Богородица, в знак на уважение към спечелените на Европейското първенство по плуване пет медала - два златни и три сребърни. Преди това община Хасково заплати таксата за участие на Георги Пеев в надпреварата в Италия. Пеев е единственият българин с два трансплантирани органа-сърце и бъбрек.
“Имаме дълг към Георги за успехите му на Европейското за трансплантилани. Спазваме традицията от години да го наградим и да му благодарим за това, че прославя името на града по цял свят”, заяви градоначалникът.

“Това не е мой личен успех, а на тези хора – лекари, терапевти и треньори, които ми помогнаха да преодолея проблема. Чувствах се здрав и се представих добре. Догодина ще гоня и участие на Световното първенство в Англия”, коментира от своя страна Георги Пеев.

Той призова хасковлии да се включат в кампанията за набиране на средства за животоспасяваща операция на Адирана Андреева на 17 години. Тя има нужда от операция на бял дроб в Швеицария на стойност 14 хиляди евро. Близките на момичето не разполагат с тези пари.
Добри Беливанов заяви, че общината ще продължи да подкрепя спорта в Хасково, и ще се включи в каузата за спасяването на живота на Адриана. Към момента има инициатива за провеждането на благотворителен концерт, общината ще осигури безплатно зала и озвучаване за проявата.

Припомняме, че Жоро Пеев през тази година участва на Европейското първенство за трансплантирани сърце и бял дроб в италианския град Линяно Сабиадоро.

Шампионатът се проведе от 11 до 17 юни и в него участваха представители от всички европейски страни. В българския национален отбор освен Пеев бяха Огнян Ганчев от Шумен, Евгени Георгиев от София и 28-годишната Ирен Дикова. За пръв път българка участва на първенството и за пръв път с трансплантиран бял дроб.

В Италия, Георги Пеев защити златото си от европейското първенство във Финландия през 2016-а в дисциплината 100 метра бруст. Там хасковлията спечели и 3 сребърни медала.

Георги Пеев с призив: „Да помогнем на Адриана”

Георги Пеев с призив: „Да помогнем на Адриана”

Коментари