Галя Топалова купи хасковската автогара

Новият собственик планирал мащабни ремонти, с които да преобрази мърлявия обект

Хасково

от Цанка Семерджиева 5757 прегледа 0

Автогара Хасково има нов собственик, който ще я  преобрази в модерно съоръжение. Тя  вече е собственост на управляваното от Галя Топалова дружество „Автогара-Инвест”, което е част от „Етап- Адресс”.  

Физически собственици на „Автогара Хасково” са  Галя Топалова и Зеки Байрям, показа наша справка в системата за фирмено разузнаване Дакси. Те са вписани като такива в края на май т.г. Нетните приходи от продажби на автогарата за м.г. са  506 000 лв., показа още справката.

Вчера изпратихме запитване до новия собственк, който притежава и други фирми в  транспортния сектор в страната, относно намеренията му за обекта в Хасково, но все още нямаме отговор. 

Според  наематели на площи в сградата, където освен билетни центрове, има и заведения и др., се планират мащабни ремонти, които да превърнат автогарата от едно от най- занемарените места в града, в модерно съоръжение. Освен неугледния вид, тук ежедневно стават кражби, тъй като има постоянен контингент от джебчии, сутеньори, мошеници и др., който притесняват пътниците. Не помагат нито камерите, нито физическите разправии с тях, казаха още търговци.