Репортаж от първия тенис турнир на кортовете на Гришо (ГАЛЕРИЯ)

Галерия

от Михаил Михайлов 719 прегледа 0

ХАСКОВО,Марица

Рожбата на местната тенис школа Адриано Дженев стана шампион на Националния турнир за юноши и девойки до 14 г., който ТК Хасково 2015 за първи път организира. Двукратният ни държавен шампион за момчета до 12 години от този сезон успя на финала днес да преодолее с 6:4, 4:6, 7:6(4) с две години по-големият от него Ивайло Дечев от Левски. Нашето момче скъса две ракети от яд в хода на мача, но се съвзе и постигна победата пред погледа на своите родители и наобиколилата корта публика.
Купата на победителя връчи лично кмета на Хасково Добри Беливанов, който също изгледа стоически срещата.
При девойките победител стана поставената под №1 Валерия Бесова от Бургас, която надви с 6:1, 5:7, 6:4 своята съперничка от Стара Загора Мария Танева.
Късно вчера се играха и срещите на двойки, където при юношите Адриано Дженев и Бисер Марков играха на финал с Явор Томов (Левски) и Марин Десподов (Дема). Състезателката на ТК Хасково Далия Георгиева също игра на финал с партньоката си Валерия Бесова, който стана шампионка на сингъл.
Припомняме, че Адриано Дженев стигна финала, след победи над Денислав Маринов (СИЛАТ), Александър Митков (Бургас) и съотборникът си от ТК Хасково 2015 Васил Язаджиев.
ТК Хасково 2015 ще домакинства и на още един летен турнир за момчета и момичета до 12 години през септември, заявиха от ръководството на клуба./Марица

Коментари