Габриела Гочева временен кмет на Харманли

Регион

от Екип Марица 179 прегледа 0

Габриела Гочева временен кмет на Харманли

Макар и само за ден, ученичката от ОУ „Иван Вазов“  Габриела Гочева седна в стола на кмета на Община Харманли. Градоначалникът Мария Киркова с удоволствие отстъпи мястото си и представи своя екип. Инициативата „Кмет за един ден“ се проведе  в Харманли по повод Деня на българската община – 12 октомври. 

За мен е изключителна чест, че съм  избрана да бъда „кмет“ дори и само за ден. Това е един интересен и различен за мен ден. Считам, че един кмет трябва да работи изцяло в полза на гражданите и да направи всичко възможно да задържи младите хора в града, като се погрижи за създаването на добри условия за образование, спорт и забавления, сподели вижданията си, видимо развълнувана, госпожица Гочева. Тя  пристигна в администрацията подкрепяна от своя екип в лицето на Никола Хамбарлиев, Тончо Михайлов, Иванина Иванова, Мерием Юмер, Елиас Найденов и Анджела Димитрова . След като се запознаха с новите си  колеги и  с естеството на работата им в администрацията, те поеха по отделите, където ги очакваха ежедневните задачи, включени в работните графици. 

А Гочева потегли на инспекция из града. Първата  спирка бе на пл. „Възраждане“, където служители на ОП „Чистота“ зацветяват зелените площи със сезонни цветя. Те споделиха и изразиха възмущението си,  че много често цветята и градинките  са обект на кражби и вандалски прояви. 

 

Временният градоначалник посети и  градина „Пролет“, която съвсем наскоро е оборудвана с нова сушилня за бельо и професионална готварска печка за приготвяне на храната  на малчуганите. Екипът на детското заведение изказа задоволството и благодарността си към местната власт, отделила средства от общинския бюджет за закупуването на новите уреди, които са им били изключително необходими в процеса на работа. 

Работният ден на „Кмета“ Габриела Гочева продължи в кабинета.   

 

Коментари