Фотоизложба в РИОСВ за Деня на Земята

Регион

от Екип Марица 81 прегледа 0

С фотоизложба, показваща природата в региона, Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково ще отбележи Международния ден на Земята - 22 април.

Ще бъдат представени 279 творби, дело на 166 ученици от 20 ​школа и 2 фотоклуба от Хасково и Кърджали. Рекордният брой снимки участват в тазгодишния Регионален ученически конкурс на тема "Природата на моя роден край", който РИОСВ организира за девета поредна година за Деня на Земята.

Темата на екологичния празник тази година е "Защитете биологичните видове" и ще премине под мотото "В природата нищо не съществува само". Идеята е, че всеки вид има уникална роля в сложната мрежа на живота и това е акцент в посланията на младите автори, обясниха организаторите.

Изложбата ще бъде открита на 22 април, понеделник от 15 ч. в залата на РИОСВ- Хасково на ул. "Добруджа“ 14. Тогава ще бъдат връчени наградите и грамотите на победителите във фотоконкурса. Творбите ще бъдат на разположение на желаещите да ги разгледат до края на месеца в рамките на работния ден, а част от тях ще красят залата и календарите на инспекцията за следващата година./Марица

Коментари