Езиковата гимназия събират средства за Дани

Образование

от Михаил Михайлов 1684 прегледа 0

Учениците от Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково организираха традиционен базар за Хелоуин. Базарът в Езиковата се организира с благотворителна цел за поредна година. „Със събраните средства от базара тази година решихме да подпомогнем лечението на 11-годишният Дани от Минерални бани, който страда от мускулна дистрофия“, обясни председателят на Ученическия съвет към гимназията Ивалена Христова. Тя добави, че в края на учебните часове ще отворят кутията със събраните пари и ще ги предадат на майката на Дани.

За целта двадесет от гимназистите бяха приготвили в домашни условия много и разнообразни сладкиши, които бяха подходящо украсени. Десет момичета пък бяха доброволци, които продаваха сладкишите. Повечето от изделията имаха украса – във форма на зъби, очи, разлята кръв по кекс и други по-ексцентрични хелоуински идеи. Вкусотиите бяха изложени във фоайето на първия етаж и бяха разпродадени по време на голямото междучасие днес.

Довечера от 18:00 часа в клуб „Barcode“ за учениците ще има Hallowen парти. Двете събития се организират от Ученическия съвет към гимназията с председател Ивалена Христова.

Коментари