ЕVN със съвети към клиентите си

България

от Екип на Марица 36 прегледа 0

ЕVN със съвети към клиентите си

С навлизането в зимния сезон ЕVN България предоставя на своите клиенти някои съвети за рационално използване на електроенергията в дома.Компанията цели да информира клиентите за факторите, които влияят на тяхното потребление на електроенергия, което традиционно се завишава през зимния сезон. Някои от съветите са:

- Не покривайте и не преграждайте отоплителните уреди с мебели или тежки завеси, за да не спирате топлината, която отдават в помещението.

- Намалявайте градусите на отоплението през нощта и когато отсъствате от дома. Избягвайте да ги изключвате напълно, защото така стените на жилището изстиват и в последствие уредите консумират повече енергия, за да достигнат отново желаната висока температура.

- При закупуване на климатик съобразете мощността на уреда с големината на помещението, което ще отоплявате.

- Използвайте тенджера с диаметър, съответстващ на този на котлона. Можете да намалите времето за готвене като покриете тенджерата с капак, ползвате тенджера под налягане и не отваряте фурната по време на печене.

- Не поставяйте хладилник/фризер в близост до отоплителен уред или под пряка слънчева светлина.

- Използвайте пълния капацитет на пералнята.

- Използвайте енергоспестяващи крушки.

- В режим готовност за работа (stand-by) електроуредите продължават да консумират енергия. По възможност ги изключвайте напълно от щепсела./Марица

Коментари