Емирджан Мехмед заминава с национала за Италия

Спорт

от Михаил Михайлов 1347 прегледа 0

Европейският вицешампион при младежите Емирджан Мехмед ще замине на едноседмична подготовка в Италия с националния отбор по бокс на 25 февруари. Там националите при юношите ще играят спаринги с италиански боксьори на тяхната възраст.

Галантния каза пред наш репортер, че много не му се ходи до Апенините, но дългът го зове. Той уточни, че не обича да пътува със самолети. Миналата година на Европейското първенство състезателят на хасковския клуб "Севдалин Василев" загуби на финала от англичанин, но всеобщото мнение на специалистите беше, че Емирджан е заслужавал победата по точки.

Мехмед си направи снимка вчера пред огромните кукерски маски, които донесоха от Ямбол на входа на общината. Той беше заедно със свой приятел от спортното училище, който също тренира бокс.

Треньотът на Галантния, който никак не гали противниците си, Людмил Димитров каза, че възлага много сериозни надежди на Мехмед, който има реални шансове да се пребори за европейската и световната титла по бокс през тази година./Хасковска Марица

Коментари