Елате на обсъждане за „Младост“ и „Дружба“ днес

Хасково

от Цанка Семерджиева 49 прегледа 0

Елате на обсъждане за „Младост“ и „Дружба“ днес

За 17.30 часа днес е насрочено обществено обсъждане за кредитна линия за ремонт на зала „Дружба“ и комплекс „Младост“. То ще се проведе в зала „Хасково“, поканени са спортни клубове, различи организации, както и всички граждани, на които не им е безразлично какво се случва или не се случва в общината.

Припомняме, че това е второ обсъждане, първото бе преди заседанието на ОбС, на което съветниците отказаха общината да ползва кредит от 10.4 млн лв. от фонда за устойчиви градове. Това се случи въпреки, че два месеца преди това те упълномощиха кмета да търси финансиране на двата спортни обекта, които са в окаяно състояние,а при последния порой преди седмица, зала „Дружба“ се наводни.

Фондът единствената възможност за обновяване на спортата инфраструктура, като предоставя нисло лихвени кредити. За съжаление той не финансира безвъзмездно такива обекти. Предложението е заемът да се изплати за 180 месеца, като залог са общинските приходи.

Това няма да е първият кредит, които общината изплаща. Само за последните по- малко от 4 г. са стопени задължания от над 10 млн. лв.,наследени от бившето ръководсвто, без това да се отрази по някакъв начин на общината. Тя е в ТОП 5 на финасово стабилните.