Е-декларацията – предпочитана от клиентите на НАП в Хасково

Над 203 хил. лв. са възстановените надвнесени данъци до момента от местния офис

Хасково

от Веселин Тонев 252 прегледа 0

Е-декларацията – предпочитана от клиентите на НАП в Хасково

ХАСКОВО

8 410 физически лица са подали годишните си данъчни декларации по електронен път в офиса на НАП в Хасково. Това отчитат от Агенцията след края на данъчната кампания по деклариране на доходите, изплатени през предходната година и дължимите данъци върху тях.

5 300 лица са посетили администрацията лично, предпочитайки да подадат формулярите си на място. Други 4 290 са се възползвали от възможността да пуснат образците по пощата като писма или да ги представят на гише в клонове на „Български пощи“.

Интересът към е-услугите на НАП е разбираем, тъй като те спестяват разходи и време както на гражданите, така и на администрацията, коментират от офиса в Хасково. Както на местно ниво, така и в цялата страна, тази година всяка втора декларация за доходите е получена онлайн.

Над 203 хил. лв. са възстановените надвнесени данъци до момента от местния офис заради ползвани различни видове данъчни облекчения: за деца, от млади семейства заради ипотечен кредит, заради застраховки „Живот“, заради намалена трудоспособност и други. Надвнесените данъци са възстановени на 976 лица от областта.

Коментари