Дъжд, космическа музика и заря за празника на Хасково

Галерия

от Михаил Михайлов 224 прегледа 0

Дъжд, космическа музика и заря за празника на Хасково.

Концертът на Валя Балканска и “100 Каба гайди” с участието на Петър Янев събуди патриотичния дух у хасковлии, като много от присъстващите на площадка “Спартак” се хванаха на хоро. Янев предизвика бурната реакция на публиката като каза, че ние сме свирили на нашите гайди, когато повечето племена в Европа дори са нямали държави.

Народната певица поздрави хасковлии с празника и призова да останем такива, каквито сме – българи. На хорото се хванаха и момичета от Франция, които играеха с не по-малък ентусиазъм от нашенци. Французите гостуват в Хасково по съвместен проект с ПМГ “Боян Петканчин”.

В откриването на концерта участва и гайдарският състав при община Хасково с ръководител Филип Филипов. Кметът Добри Беливанов подари цветя на Валя Балканска и поздрави хасковлии с празника. По време на поздравлението на градоначалника се прокраднаха и опити за освиркване, но те бяха бързо заглушени от ръкоплясканията на множеството изпълнило спортното съоръжение.

На няколко пъти преваля дъжд, който не уплаши по-голямата част от публиката.

След Валя Балканска на сцената на “Спартак” се представи Държавна опера – Стара Загора с “Queen Tribute concert – Шоуто продължава”. Диригент е Димитър Косев, вокалист – Теодор Койчинов, със специалното участие на Елена Баръмова. В шоуто участват още Божидар Тонев – китара, Александър Тумангелов – барабани, Павел Цонев – клавир и вокали, Таньо Сандев – бас китара и вокали, Елена Петрова – вокали, Ванина Колева – вокали. Оркестрации: Свилен Димитров и Пламен Проданов с участието на оркестър и хор на операта.

Певецът Теодор Койчинов предизвика на няколко пъти публиката да пее с него супер хитовете на Фреди Меркюри и компания.

Младият диригент Димитър Косев, каза че е вдъхновен от топлото посрещане на многобройната хасковска публика. Той каза, че ще се радва догодина да гостува отново тук с хитовете на Deep Purple обработени за симфоничен оркестър. Косев каза, че е един от най-младите диригенти в страната и се познава много добре с Цанислав Петков, който е с една година по-голям от него. Диригентът Косев каза, че е роден в Русе през 1992 г. а сега освен в Стара Загора работи и в операта на родния си град, То е завършил консерваторията във Виена. Аз съм от северна България, но твърдо мога да заявя, че публиката в южната част на страната е много по-будна, многобройна и жизнена, завърши диригента.

Веднага след концерта започна страхотна заря на фона на модерна музика, която озари небето над областния град. Тя бе мощно аплодирана от събралото се множество.

Коментари